Kakaolu şerbetli irmikli kurabiye nasıl yapılır?

Kakao ve irmiğin enfes uyumuyla hazırlanan bu şerbetli kurabiyeler, geleneksel tatlı lezzetlerini modern bir yorumla buluşturuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinizi tatlandıracak nefis bir alternatif sunuyor.

19 Kasım 2025

Kakaolu Şerbetli İrmikli Kurabiye Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):


  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Altını kapatıp soğumaya bırakın.

2. Kurabiye hamuru için; irmik, un, sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tarçını bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif çatlayıp altı kızardığında fırından alın.

5. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete atın. 2-3 dakika şerbeti çekene kadar bekletin.

6. Şerbetini çeken kurabiyeleri servis tabağına alarak üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serpebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Şerbetin soğuk, kurabiyelerin sıcak olması önemlidir
  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz şerbete atarsanız daha iyi şerbet çeker

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;