Ay kurabiyesi şerbetli tatlı nasıl yapılır?

Şerbetli tatlı sevenler için pratik ve lezzetli bir ay kurabiyesi tarifi. Yumuşacık dokusu ve tam kıvamında şerbetiyle bu tatlı, çay saatlerinizi şenlendirecek. Malzemeleri mutfak dolabınızda bulunan temel gıdalardan oluşuyor, adım adım yapımı ise oldukça basit.

19 Kasım 2025

Ay Kurabiyesi (Şerbetli Tatlı) Tarifi


Ay kurabiyesi, şerbetli tatlılar arasında sevilen, yumuşak dokusu ve hafif lezzetiyle öne çıkan bir tatlıdır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz ay kurabiyesi tarifi:

Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):


Kurabiye Hamuru İçin:


  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık

Yapılışı:

1. Şerbetin Hazırlanması:

  • Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyun, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın, sonra soğumaya bırakın.

2. Hamurun Yoğrulması:

  • Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı çırpın.
  • Vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

3. Şekil Verilmesi:

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp elinizle bastırarak ay şekli verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

4. Pişirme:

  • Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

5. Şerbetleme:

  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete atın, 2-3 dakika bekletin.
  • Şerbette fazla bekletmemeye dikkat edin, yumuşak kalması için.

6. Servis:

  • Kurabiyeleri şerbettan çıkarıp servis tabağına alın, üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fındık serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyin.
  • Şerbetin soğuk, kurabiyelerin sıcak olması şerbetin çekmesi için önemlidir.
  • İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuruna rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Bu tarifle, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis ay kurabiyeleri yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;