Şerbeti hazırlamak için tencereye toz şekeri ve suyu ilave ederek kaynaması için ocağın üzerine alalım. Toz şeker eriyene kadar karıştıralım. Eğer bu karıştırma işlemini yapmazsanız şerbete daha hızlı şekerlenir. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip ocağın altını kısalım. Şerbeti yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynatalım ve soğuması için kenara kaldıralım.
Şimdi muhallebiyi hazırlayalım, derin tencerenin içerisine sütü, unu, nişastayı, pirinç ununu ve toz şekeri ilave ettikten sonra soğukken iyice topak kalmayacak şekilde karıştıralım. Ardından ocağın üstüne alalım ve karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra içine limon rendesini ekleyip karıştıralım ve ılınması için bırakalım.
Küçük bir tavanın içine tereyağını koyalım ve eritelim. Hazır baklava yufkasından bir tanesini tezgâhın üzerine serelim. Üzerine fırça ile tereyağını sürelim, daha sonra ikinci yufka ve toplamda dört yufka olacak şekilde hazırlayalım. Dördüncü yufkaya yağ sürmüyoruz, bıçak ile uzunlamasına olacak şekilde beş parça kesiyoruz. Yufkaların kenar kısımlarına bir tatlı kaşığı muhallebiden koyduktan sonra fındık kırığı serpiyoruz ve muska şeklini vererek sarıyoruz. Bütün yufkaları aynı işle ile hazırladıktan sonra yağladığımız fırın tepsisinin içerisine diziyoruz. Üzerine tereyağı sürdükten sonra 180 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika arasında pişiriyoruz. Tatlı fırında piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbet içinde 10 dakika bekleyen milföylerin tersini çevirip şerbeti çekmesini sağlıyoruz. Ardından servis tabağına dizip üzerine toz yeşil fıstık serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.