İlk olarak
incirli şerbetli tatlı yapmak için incirleri bir kaba alalım ve ılık su koyup ılık suyun içerisinde yumuşaması için bekletelim. Derin bir çırpma kabı alalım ve bu kaba yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpalım. Ilık suda bekleyen incirleri kesip kare şeklinde doğrayalım ve karışımın içerisine un, kabartma tozu ve cevizlerle birlikte ekleyip iyice karıştıralım.
İyice karıştırdıktan sonra tepsiye karışımı dökelim ve önceden 160 derecede ısınmış karışımı üzeri kızarana kadar pişirelim. Kek piştikten sonra çıkarıp soğuması için bekletelim. Kek soğurken 1,5 su bardağı soğuk suya Nescafe'yi ve toz şekeri ekleyip karıştıralım. Karıştırdıktan sonra incirli beklemekte olan keke bu karışımı dökelim ve şerbetini çekmesini beklemek içi tezgâha tepsiyi bırakalım. Bu sırada da tencereye sütü, unu, mısır nişastasını ve toz şekeri koyup ateş üzerine alalım ve çırpma teliyle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Muhallebi kıvamına geldiğinde tencereyi ocaktan alıp tereyağını ve toz krem şantiyi ekleyip iyice karıştıralım. Hazırlanan muhallebiyi tepsideki kekin üzerine dökelim. Hazırlanan
incirli şerbetli tatlının üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya tarçın ekleyip buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun.