Haşhaşlı Şerbetli Tatlı
Haşhaşlı Şerbetli Tatlı, hazırlanışı oldukça kolay yemesi ise mükemmel bir tatlı olan bu tatlı tadanlar da bağımlılık yapabilecek nitelikte olması nedeni ile sevdiklerinizin ve sizin damaklarınızı şenlendirecek olan harika bir tatlı ziyafetine ne dersiniz.
Haşhaşlı Şerbetli Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri-
4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon suyu
Şantisi için- 1 su Bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Haşhaşlı Şerbeti Tatlı Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı şerbetli tatlı hazırlamaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 dilim limon suyu ilave edip karıştırarak ocağa koyalım. Şerbet kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte şerbet kıvam alana kadar 15 dakika kadar kaynatarak ocaktan alarak ılıması için bir kenarda bekletelim.
Daha sonra haşhaşlı tatlımızın kekini hazırlamak için karıştırma kabımızı 4 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla karışım kar haline gelene kadar 4-5 dakika kadar çırpalım. Çırpılan karışımın üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı haşhaş tohumu ve 1 paket vanilya ilave ederek karışımı tekrar çırparak harmanlayalım.
Karışımın üzerine en son 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ekledikten sonra karıştırarak hamurumuz kek kıvamı alana kadar tahta kaşık yardımıyla çırpalım. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış bir fırın tepsisine dökerek yayalım.
Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verelim ve kek kabarıp kızarana kadar pişirelim. Pişen keki kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkartıp hafif ılıdıktan sonra üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim. Şerbetini döktüğümüz haşhaşlı tatlımızın üzerine ayrı bir tepsi kapatarak 2-3 saat kadar tatlımızın şerbetini iyice çekmesi için bekletelim. Tatlımızın krem şantisi için 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla çırparak kıvam almasını sağladıktan sonra şerbetini çeken tatlının üzerine şantiyi dökerek sıvayalım ve tatlımızı buzdolabına alarak 1-2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:25:52
Haşhaşlı Şerbetli Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|