İlk önce portakallı kekin şerbetini hazırlamak için tencerenin içerisine suyu, toz şekeri ve limon dilimlerini ilave ederek kaynatalım.
Şerbet kaynayıp kıvamını aldıktan sonra soğutalım ve içerisine portakal suyu ile rendelenmiş olan portakal kabuğunu ilave ettikten sonra karıştıralım. Kek için derin bir kâsenin içerisine yumurtalar ile toz şekeri ilave ettikten sonra köpürüp beyaz olana kadar iyice çırpalım. Bunu en iyi mikser yardımı ile yapabilirsiniz. Daha sonra sıvı yağını, rendelenen portakal kabuğunu ve portakal suyunu ilave ettikten sonra karıştıralım. Ardından elediğimiz unu ve kabartma tozunu ilave dip iyice karıştıralım. Cam tepsiyi oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ile yağladıktan sonra tabanına bir miktar un serpelim ve hazırladığımız kek karışımını tepsiye dökelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kabarıp kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan portakallı kekin üzerine hazırladığımız şerbetini dökelim. Üzerini fındık kırığı ve Hindistan cevizi ile süsleyelim. Dinlenip şerbetini aldıktan sonra portakallı şerbetli kekimizi dilimleyerek servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.