Milföylü Şerbetli Tatlılar, milföy ile hazırlanan tatlılar, börekler ve poğaçalar çıtır çıtır olduğu için herkes tarafından beğenilerek ve sevilerek tüketilen bir hamur çeşididir. Genellikle milföy piştiği zaman ara katlarının olması ve çıtırlığı ile ağızda dağılması daha cazip olmasını sağlamaktadır. Milföylü şerbetli tatlı aynı dışarıdan aldığınız hazır baklavalar gibi oluyor.
Eğer baklava hamuru açmayı bilmiyorsanız mutlaka milföy hamur ile bu şerbetli tatlıyı hazırlayarak aynen baklava havası verebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan milföylü şerbetli tatlıyı, ailenize, sevdiklerinize, dostlarınıza ya da evinize gelen konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Özellikle çıtır olması ve şerbetli olması tatlı krizine girenler için muhteşem bir kurtarıcı tatlı olmaktadır. Hem çok lezzetli hem de görsel olarak mükemmel olan milföylü şerbetli tatlıyı mutlaka denemelisiniz ve sevdikleriniz ile paylaşmalısınız. Hatta bayramlarda hazırlayarak evinize misafirlerinize bu tatlıyı ikram edebilirsiniz.
Milföylü Şerbetli Tatlı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
4 adet milföy yaprağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı fındık kırığı ya da ceviz içi
1 adet yumurta sarısı üzerine olacak)
Şerbeti için
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
Milföylü Şerbetli Tatlı Nasıl Yapılır?
İlk önce şerbeti hazırlayalım, tencerenin içine su ile toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın üzerine alalım.
Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 ile 15 dakika kadar kaynatalım ve soğuması için ocağın altını kapatalım. Hazır aldığımız milföy yapraklarını tam bir kare olacak gibi yan yana getirelim. Merdane ile hamuru büyüte bildiğimiz kadar büyük bir kare açalım. Kâsenin içerisine fındık kırığını, yumurtanın beyazını ve toz şekeri ilave ettikten sonra karıştırıyoruz. Açılan kare milföy hamurunun kenar kısmına iç harcının yarısını yayalım. İç malzemenin konulduğu taraftan hamuru sarmaya başlayalım. Hamurun yarısına gelindiğinde bıçak ile ortasından keselim. Hazırladığımız ruloyu mutfak tezgâhının üzerinde 2 parmak kalınlığında olacak şekilde kesiyoruz. Hamurun kat yerini altına getirdikten sonra fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı serelim ve hamurları dizelim. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizelim. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen tatlıyı fırından çıkaralım ve birkaç dakika bekledikten sonra üzerine soğutan şerbeti dökelim. Şerbetini alması için 1-2 saat bekleyelim. Daha sonra servis yapmak için tabağa alalım.
Afiyet olsun.
Milföy Hamurlu Samsa Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
8 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı fındık
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Milföy Hamurlu Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk önce şerbeti hazırlamak için tencereye toz şekeri, suyu ve limon dilimini ilave ettikten sonra kaynaması için bırakalım. Daha sonra dört adet milföy hamurunu kenarları üst üste gelecek şekilde dizelim, diğer dört milföy hamurunu da yan yana gelecek şekilde dizelim. Ardından dikdörtgen şekline gelen milföy hamurlarını açalım. Milföylerin yapışmaması için hem altını hem de üstünü unlayalım. İç harcında kullanılacak fındık içini rondodan çekerek küçültelim. Kâsenin içine toz şekeri fındık içini ve yumurta akını ilave ederek karıştıralım. İç harcı milföyün kenar kısmından boyunca koyduktan sonra bir tur döndürerek rulo yapalım ve ardından iki parmak genişliğinde keselim. Kalan harcı açılan diğer parçaya ilave ederek aynı işlemi uygulayıp keselim. Fırın tepsisini yağlayın ve kestiğimiz rulo hamurları içerisine dizelim. Yumurta sarısını fırça ile hamurların üzerine sürelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Önceden hazırlanan soğuk şerbeti fırından çıkan samsa tatlısının üzerine sıcağı ile dökelim. Ardından soğuması için ve şerbetini çekmesi için bir kenara kaldıralım. Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 12:27:07
Milföylü Şerbetli Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Normalde milföy ile hazirlanan borekleri sevmem ama tatlisi guzel gorunuyor. Borekte oldugu gibi dağılmayacağindan ötürü cazip geldi. Ayrica malzeme olarak da az kalem icermeside evde yapimini kolaylastiriyor. Bir diğer tarafida tatlinin yapim aşamasininda kolay oluşu, en kisa sürede deneyeceğim. Şimdiden ağzim sulandi. Ev tatlilarini dışarda olan tatliya tercih ederim. Mühibe . 27.08.2018
Şahsar : Bende aynı şekilde ev tatlılarını dışardan alınan tatlılara tercih ederim . öyle bir anlatmışsınız ki benim bile ağzım sulandi . En azından nasıl yapıldığı ve içerisinde ne olduğunu biliyoruz . Milföy hamuru ile yapılan tatlılarında çok lezzetli olduğuna eminim sonuçta tatlı güzel olmazmı . 29.08.2018 08:16:03
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024