Cevizli tatlı şerbetli tarifini nasıl yapabilirim?

Cevizin enfes lezzetiyle buluşan şerbetli bir tatlı tarifi... Yumuşacık hamurunda saklı cevizler ve mis gibi şerbetiyle damaklarda iz bırakan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Hem göze hem damağa hitap eden bu şerbetli tatlıyı denemek için işte adım adım tarif...

19 Kasım 2025

Cevizli Şerbetli Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı ceviz (içi)
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı yoğurt

Şerbeti İçin:


  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Önce şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.

2. Hamur için: Un, irmik, sıvı yağ, yumurta, karbonat ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi avucunuzda açarak içine bir ceviz koyun ve hamuru cevizin etrafında kapatarak yuvarlak şekil verin.

4. Hazırladığınız cevizli topları 170°C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

5. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetin üzerine aktarın ve şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin.

6. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Şerbetin soğuk, tatlıların sıcak olması şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;