{ "title": "Şerbetli Kurabiye", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/serbetli-kurabiye(1).JPG", "date": "21.01.2024 12:32:25", "author": "Sevda kocaman", "article": [ { "article": "Şerbetli Kurabiye, Kolay yapımı ve lezzeti ile vazgeçemeyeceğiniz bir tarif olan şerbetli kurabiye her an elinizin altında olan malzemelerle kısa sürede yapılabilecektir. Şerbeti ile diğer kurabiyelerden daha lezzetli olan şerbetli kurabiye ani gelen misafirleriniz için yapılabilecek pratik bir tariftir. Bayramda ağır şerbetli tatlılar yerine misafirlerinize sunacağınız ve çok beğenilecek olan şerbetli ama hafif tüketilebilecek bir tatlı olan şerbetli kurabiyeyi ailenize ve sevdiklerinize istediğiniz zaman kısa sürede gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

Şerbetli Kurabiye Malzemeleri
İç Malzemesi
Şerbet için
Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şerbetli kurabiyede kullanılacak şerbet soğuması gerektiği için öncelikle şerbet yapılmadır. Şerbet için derin bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri ekleyip ateşin üzerine koyuyoruz. Şeker suda eriyip iyice kaynadıktan sonra limon damlalarını ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğuması için tencereyi ocaktan alıp tezgâha bırakıyoruz. Şerbet ılındıktan sonra buzdolabına kaldırabiliriz. Derin bir kap alıp kurabiyelerin hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bu kabın içerisine margarin ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştıralım. Karışımın üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Daha sonra kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyelim. En sonda karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edelim ve hamur kıvamına gelmesini sağlayalım. Şerbetli kurabiye hamuru poğaça hamurundan daha sert bir şekilde olmalıdır. Şerbetli kurabiye hamur eğer yumuşak olursa şerbetini döktükten sonra kurabiyeler parçalanabilir. Hamur hazır hale geldikten sonra dinlenmesi için buzdolabına koyalım. Bu sırada da iç malzemelerini hazırlayalım. Derin bir kabın içerisine yumurta akı, Hindistan cevizi ve pudra şekerini koyarak karıştıralım. Malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayalım. Hazırlanan hamuru dolaptan çıkaralım ve küçük parçalar kopararak elimizde ortasını oyuyoruz. Hazırladığımız iç malzemeden oyduğumuz yere koyup hamuru yuvarlayarak kapatıyoruz. Bu hazırladığımızı yağlı kâğıt serilmiş tepsinin üzerine sıralıyoruz. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uyguluyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına tepsiyi koyuyoruz ve 25 dakika kadar pişiriyoruz. 25 dakikada şerbetli kurabiyeler piştiğinde tepsiyi fırından çıkarıp buzdolabında soğumuş şerbeti sıcak kurabiyelerin üzerine döküyoruz. Şerbetli kurabiyeler soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }