{ "title": "Şerbetli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/serbetli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "18.01.2024 22:33:28", "author": "Mustafa Mir Tuğra", "article": [ { "article": "Şerbetli İrmik Tatlısı İçin Malzemeleri
Şerbetli İrmik Tatlısı Şerbeti İçin Malzemeleri
Şerbetli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli irmik tatlısının hamurunu hazırlamaya başlamadan önce şerbetini hazırlayın. Şerbeti soğuk olarak dökmelisiniz ki hamurlaşma olmasın. Teflon bir tencereye 3 su bardağı su, 2 bardağı toz şeker ve 1 adet limon suyunu ilave edip orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker ilave ederek köpük oluncaya kadar mikser ile 5 dakika çırpın. 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave edip çırpmaya devam edin. 1 su bardağı irmik ilave ederek karıştırın. En son olarak 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek karışıma ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Hamurda kabarcık taneleri olmaması gerekir. Homojen bir karışım elde ettikten sonra fırın tepsisine yağ sürüp şerbetli irmik tatlısı hamurunu dökün ve 10 dakika dinlendirin. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisini fırına koyun ve ilk 10 dakika fırının kapağını asla açmayın. Eğer fırının kapağını açarsanız şerbetli irmik tatlısının hamuru söner ve kabarmaz. Yaklaşık olarak 35 dakika piştikten sonra fırından çıkartarak dilimlere ayırın. Soğumuş olan şerbeti üzerine eşit bir şeklide dökün ve soğumaya bırakın. Şerbetli irmik tatlısı hazır. Soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }