{ "title": "Şerbetli Hamur Tatlıları", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/serbetli-hamur-tatlilari.jpg", "date": "20.01.2024 02:27:50", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Şerbetli Hamur Tatlıları, Ülkemizde en çok yapılan şerbetli hamur tatlıları, yaz kış demeden insanların en çok yaptığı ve sevdiği tatlı türüdür. Ülkemizde bu hamur tatlı türünü yemeyen neredeyse yoktur. Geleneksel olarak da her şehrin kendine özgü yöresel ve geleneksel şerbetli hamur tatlısı mutlaka bulunur. Türklerin vazgeçilmez damak tadına en uygun olan şerbetli hamur tatlıları, Osmanlı zamanından günümüze kadar ulaşmıştır. Bu eşsiz lezzetin Türk Mutfaklarında çok önemli bir yeri vardır. Atalarımızdan bize kalan bu mirasa büyük değer verilir. Bu nedenle her yörenin kendine özgü bir damak tadı ve şerbetli hamur tatlısı mutlaka vardır. Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşacağım.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı revani tatlısını hazırlamak için Öncelikle beş yumurtayı ve toz şekeri geniş bir kaba alarak çırpın. Köpürdükten sonra içine sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Dikdörtgen büyük borcamı yağlayıp üzerine kek karışımını döküp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 180 derecede pişirin. Hamur kabarıp üzeri kızarınca kürdan yardımı ile birkaç yerinden delik açarak pişip pişmediğine bakabilirsiniz.

Ayrı bir kapta şerbeti hazırlamak için ocağa alıyoruz. Şerbeti kaynayıp kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Kek piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Daha sonra şerbeti üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Ayrı bir kapta krem şantisini hazırlıyoruz. Süt ile krem şantiyi mikserle çırpıp, kekin üzerine döküyoruz. Ayrı bir kapta çikolata sosunu tarife göre hazırlıyoruz. Sütü ve çikolata sosunu geniş bir tencereye alıp çırpıyoruz. Daha sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara çırpın ki üzeri kaymak tutmasın. Daha sonra krem şantinin üzerine dökün. Daha sonra dilimlere ayırıp servis tabağına alın.

Afiyet Olsun.

Şekerpare Hamuru İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Şekerpare Hamuru Nasıl Yapılır?

Şekerpare hamurunu hazırlamak için, öncelikle İki yumurta kırıp üzerine Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini koyup, elimizle yoğuruyoruz. Daha sonra pudra şekerini de serpip iyice yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra irmiği de katıp hamuru ortaya doğru toparlıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerle karıştırıyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına birer tane fındık batırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık olarak 20 dakika pişiriyoruz.

Ayrı bir kapta şerbeti hazırlamak için, şekeri ve suyu karıştırıp, ocağın üzerine alıyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edip şerbet kıvama gelince ocağı kapatıyoruz. Pişen ve soğuyan şekerpareleri ılık şerbetin içine atıyoruz. Şerbeti çektikten sonra şekerpareleri servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }