{ "title": "Şerbetli Gül Tatlısı", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/serbetli-gul-tatlisi.JPG", "date": "22.01.2024 01:33:50", "author": "Muvahhid", "article": [ { "article": "
Şerbetli gül tatlısı lezzetli olduğu kadar şahane görüntüsü ile davet sofralarınızda yerini alarak sizin ve sevdikleriniz için tadına doyulmayacak güzellikte yer alan şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır.

Şerbetli Gül Tatlısı Hamuru İçin Malzemeleri
Şerbetli Gül Tatlısının Şerbeti için
Şerbetli Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli gül tatlısı hazırlamaya ilk olarak şerbetini kaynatarak başlayın. Uygun bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ilave edip karıştırarak ocağa koyun ve kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar daha kaynatarak üzerine 4-5 damla limon suyu ekleyerek bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Daha sonra şerbetli gül tatlısının hamurunu hazırlamak için karıştırma kabınıza oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gr tereyağını alarak üzerine 2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı toz şeker, 4 çorba kaşığı irmik, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı sirkeyi ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak harmanlayın ve üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.

İyice yoğrularak kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelen hamurun üzerini kapatarak 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölerek bezeler haline getirin ve bir merdane yardımıyla üzerine un serpilmiş tezgâh üzerinde 3-3,5 mm kalınlığında açarak, açtığınız hamuru bir çay bardağı ağzıyla yuvarlak halkalar şeklinde keserek çıkartın.

Kesilen yuvarlak halkaların 3-4 tanesini birisi diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve rulo haline getirerek sarın. Sarılan ruloların ortasından ikiye bölün. Bölünen ruloların kestiğiniz kısmını alta getirerek hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine fazla sıkıştırmadan yan yana döşeyin.

Ardından bir kâse fındığı hafifçe sıvıyağa bulayın ve düz bir kabın içindeki toz şekere fındıkları koyarak sallayın ve şekere fındıkları bulayıp hazırlanan gül tatlıların üzerine fındıkları yerleştirin.

Fırınınızı 180 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verin ve tatlılar pembeleşip kızarana kadar arkalı önlü pişirerek fırından çıkartın. Tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine ılık şerbeti gezdirerek dökün ve tepsinin üzerine ayrı bir tepsi kapatarak 1-2 saat kadar bekleterek şerbetinin çekmesi ve soğuması için dinlenmeye bırakın. Tatlılar iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına alarak arzuya göre dondurma veya kaymak eşliğinde servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }