{ "title": "Pratik Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/pratik-serbetli-tatlilar.jpg", "date": "19.01.2024 01:35:37", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Pratik şerbetli tatlılar, hepimizin ara sırada olsa tatlı krizi tutar, tatlı krizimiz tutmasa bile çocuklarımız tatlıyı çok severler onlar için pratik şerbetli tatlılar evlerimizde hazırlayabiliriz. Gerek ev ahalisi gerekse misafirlerimiz için hazırlayabileceğimiz birkaç çeşit pratik şerbetli tatlı tarifi vermek istiyorum sizlere.

Sünger tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Sünger tatlısı nasıl yapılır?

İlk başta sünger tatlısı yapmak için işe tatlımızın şerbetini hazırlamakla başlayacağız. Şerbet için hazırladığımız toz şeker ve suyu ota boy bir tencereye koyarak ocağa alırız, şeker eriyinceye kadar karıştırılır, şeker eridikten sonra ocağı söndürerek alırız kaynatmamıza gerek yok şeker eriyene kadar ısınması yeterli.

Pratik şerbetli tatlının (Sünger tatlısı) sıra geldi kekini hazırlamaya, keki hazırlamak için 1 su bardağı şeker ve 3 yumurtayı bir çırpma kabının içine koyarak mikser yardımı ile iyice şekeri eriyip köpürene kadar çırpıyoruz, üzerine limon kabuğu rendesini, yoğurdu ve vanilyayı ilave ederek tekrar çırpıyoruz. En son unu ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karışmasını sağlıyor, yağlanmış ister yuvarlak ister kare borcam içerisine boşaltıyor, önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıkta fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı gidene kadar aşağı yukarı 2-3 dakika sonra istediğimiz şekilde dilimleyerek üzerine şerbeti gediyoruz ve şerbetini çekip soğuyana kadar bırakıyoruz, soğuduktan sonra ister dondurma ister kaymakla servis yapabiliriz. Sünger tatlısı hazır.

Revani Malzemeleri
Şerbeti için
Revani Üzeri için

Arzuya göre fıstık, Hindistan cevizi, fındık veya ceviz olabilir.

Revani Nasıl Yapılır?

Şerbeti için orta boy bir tencereye şekeri, toz şekeri koyup kaynatalım. Kaynadıktan sonra on beş yirmi dakika daha kaynamaya bırakalım ve birkaç damla limon suyu ekleyerek ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.

Bir orta boy çırpma kabına 3 yumurta, 1 su bardağı toz şekeri koyarak iyice şekeri eriyip köpürene kadar çırpalım. Üzerine unu, irmiği, yoğurt, vanilya, rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek tekrar iyice çırpalım ve en son kabartma tozunu ekleyip karışmasını sağlayalım. Orta boy bir tepsi ya da borcamı yağlayalım ve karışımı içine dökelim güzelce yayılmasını sağlayalım. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, fırından çıkardığımız revanimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim ve üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek dökelim, iki saat oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyalım. Soğuyup şerbetini iyice çektikten sonra servise hazır demektir, servis yapmadan önce üzerini fıstık, Hindistan cevizi, fındık veya cevizle hangisini tercih ederseniz süsleyerek servis yapalım. Revani hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }