{ "title": "Milföylü Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/milfoylu-serbetli-tatlilar.jpg", "date": "20.01.2024 12:27:07", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Milföylü Şerbetli Tatlılar, milföy ile hazırlanan tatlılar, börekler ve poğaçalar çıtır çıtır olduğu için herkes tarafından beğenilerek ve sevilerek tüketilen bir hamur çeşididir. Genellikle milföy piştiği zaman ara katlarının olması ve çıtırlığı ile ağızda dağılması daha cazip olmasını sağlamaktadır. Milföylü şerbetli tatlı aynı dışarıdan aldığınız hazır baklavalar gibi oluyor. Eğer baklava hamuru açmayı bilmiyorsanız mutlaka milföy hamur ile bu şerbetli tatlıyı hazırlayarak aynen baklava havası verebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan milföylü şerbetli tatlıyı, ailenize, sevdiklerinize, dostlarınıza ya da evinize gelen konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Özellikle çıtır olması ve şerbetli olması tatlı krizine girenler için muhteşem bir kurtarıcı tatlı olmaktadır. Hem çok lezzetli hem de görsel olarak mükemmel olan milföylü şerbetli tatlıyı mutlaka denemelisiniz ve sevdikleriniz ile paylaşmalısınız. Hatta bayramlarda hazırlayarak evinize misafirlerinize bu tatlıyı ikram edebilirsiniz.

Milföylü Şerbetli Tatlı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şerbeti için
Milföylü Şerbetli Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbeti hazırlayalım, tencerenin içine su ile toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın üzerine alalım. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 ile 15 dakika kadar kaynatalım ve soğuması için ocağın altını kapatalım. Hazır aldığımız milföy yapraklarını tam bir kare olacak gibi yan yana getirelim. Merdane ile hamuru büyüte bildiğimiz kadar büyük bir kare açalım. Kâsenin içerisine fındık kırığını, yumurtanın beyazını ve toz şekeri ilave ettikten sonra karıştırıyoruz. Açılan kare milföy hamurunun kenar kısmına iç harcının yarısını yayalım. İç malzemenin konulduğu taraftan hamuru sarmaya başlayalım. Hamurun yarısına gelindiğinde bıçak ile ortasından keselim. Hazırladığımız ruloyu mutfak tezgâhının üzerinde 2 parmak kalınlığında olacak şekilde kesiyoruz. Hamurun kat yerini altına getirdikten sonra fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı serelim ve hamurları dizelim. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizelim. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen tatlıyı fırından çıkaralım ve birkaç dakika bekledikten sonra üzerine soğutan şerbeti dökelim. Şerbetini alması için 1-2 saat bekleyelim. Daha sonra servis yapmak için tabağa alalım.

Afiyet olsun.

Milföy Hamurlu Samsa Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şerbeti için
Milföy Hamurlu Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbeti hazırlamak için tencereye toz şekeri, suyu ve limon dilimini ilave ettikten sonra kaynaması için bırakalım. Daha sonra dört adet milföy hamurunu kenarları üst üste gelecek şekilde dizelim, diğer dört milföy hamurunu da yan yana gelecek şekilde dizelim. Ardından dikdörtgen şekline gelen milföy hamurlarını açalım. Milföylerin yapışmaması için hem altını hem de üstünü unlayalım. İç harcında kullanılacak fındık içini rondodan çekerek küçültelim. Kâsenin içine toz şekeri fındık içini ve yumurta akını ilave ederek karıştıralım. İç harcı milföyün kenar kısmından boyunca koyduktan sonra bir tur döndürerek rulo yapalım ve ardından iki parmak genişliğinde keselim. Kalan harcı açılan diğer parçaya ilave ederek aynı işlemi uygulayıp keselim. Fırın tepsisini yağlayın ve kestiğimiz rulo hamurları içerisine dizelim. Yumurta sarısını fırça ile hamurların üzerine sürelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Önceden hazırlanan soğuk şerbeti fırından çıkan samsa tatlısının üzerine sıcağı ile dökelim. Ardından soğuması için ve şerbetini çekmesi için bir kenara kaldıralım. Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }