{ "title": "Kolay Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/kolay-serbetli-tatlilar.jpg", "date": "21.01.2024 01:54:35", "author": "Mühib", "article": [ { "article": "
Kolay Şerbetli Tatlılar, çarçabuk ve büyük bir zevkle hazırlayacağınız bu lezzetli ve leziz şerbetli tatlılarla sofralarınızı şenlendirerek sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel bir şerbetli tatlı şöleni hazırlamaya ne dersiniz şimdiden ellerinize sağlık.

Kolay Şerbetli Şam Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kolay Şerbetli Şam Tatlısının Şerbeti için
Kolay Şerbetli Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam tatlımızı hazırlamaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su ilave ettikten sonra ocağa koyalım ve şerbet kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım. Şerbetin üzerine 1 dilim limon suyunu ekleyerek birkaç taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Karıştırma kabımıza öncelikle 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı toz şeker ilave ettikten sonra karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Ardından karışımın üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, 1,5 su bardağı irmik, yarım su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve hamurun pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Daha sonra hazır hale gelen hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve üzerine badem içi döşeyelim. Ardından tatlımızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek tatlımız nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.

Ardından kızaran tatlımızı fırından çıkartarak ilk sıcaklığının çıkması için birkaç dakika kadar bekleterek üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Daha sonra tatlımızın üzerine başka bir tepsi kapatarak şerbetini çekerek soğuması için en az 5-6 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kolay Şerbetli Çatal Tatlısı

Çatal Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Çatal Tatlısının Şerbeti için
Çatal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Çatal tatlısı hazırlamaya ilk olarak hamurumuzu hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 3 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 3 çorba kaşığı yoğurt ekleyelim. Ardından karışımın üzerine 1,5 su bardağı süt ekleyerek karıştıralım ve üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve aldığı kadar unu azat azar ilave ederek yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim. Yoğrularak kıvam alan hamuru iki eşit parçaya ayırarak bezeler hazırlayalım ve bezelerin üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar hamuru dinlendirelim.

Bizde bu arada şerbetimizi hazırlayalım. Uygun bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ilave ettikten sonra ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10- 12 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra üzerine bir dilim limon suyunu ekleyerek birkaç dakika daha kaynatıp şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Ardından bekleyen bezeler un serpilmiş tezgâhın üzerine alınarak açılır ve üzerine önceden erittiğimiz margarin sürdükten sonra hamuru katlayarak toplayalım ve bezeyi tekrar açarak yağlayalım. Bu işlemi birkaç kez daha her iki bezede uyguladıktan sonra bezeleri dondurucuya koyarak donmalarını bekleyelim. Ardından donan bezeleri tekrar açarak yağladıktan sonra şeritler şeklinde keselim.

Daha sonra yeteri kadar sıvı yağı uygun bir tavanın içine alarak kızdıralım ve üzerine kestiğimiz şeritleri bir çatala sararak kızgın yağda pembeleştirerek kızartalım. Ardından çatal tatlıları soğuk şerbetin içine atarak şerbeti çekmesini sağlayalım ve tatlıları şerbetin içinden alarak uygun bir servis tabağına yerleştirdikten sonra çatal tatlıların üzerine ceviz serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }