{ "title": "Kekli Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/kekli-serbetli-tatli.JPG", "date": "20.01.2024 08:37:22", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kekli şerbetli tatlılar, tatlı çoğu kişinin vazgeçemediği lezzetler arasındadır. Sade bir kek şerbetlenerek mükemmel tatlılar ortaya çıkartılabilir. Kekli şerbetli tatlılar, beş çayları, özel davetler, akşam yemeğinden sonra ya da akşam çayının yanında ikram edilebilir. Büyük küçük herkesin beğenerek tükettiği kekli şerbetli tatlıları, kilo kontrolü yapan kişiler ya da diyet uygulayanlar dikkatli tüketmelidir. Yazımızın devamında değişik kekli şerbetli tatlı tariflerine ulaşabilirsiniz.

Kekli şerbetli tatlılar

Limonlu revani tatlısı için gerekli olan malzemeler
Şerbeti için
Limonlu revani tatlısı nasıl yapılır?

Limonlu revani için ilk önce şerbet hazırlanır. Toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa alınıp 20 dakika kadar kaynatılarak içine limon suyu eklenir, limon suyuyla beraber bir iki taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.

Çukur bir kabın içine yumurtalar kırılır, üzerine toz şeker eklenip çırpılır. Karış köpük, köpük olduktan sonra diğer malzemeler ilave edilip, çırpılmaya devam edilir. Kek kıvamına gelen hamur yağlanmış fırın kabına dökülüp yayılır. Fırın önceden 175 derecede ısıtılarak kek fırına verilir. Altı üstü kızarana kadar pişirilir. Kek fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığını atması için beklenir. Sıcaklığını atan kekin üzerine şerbet dökülür. Şerbet dökülmeden önce kek istenilen şekilde dilimlenir ve şerbet daha sonra dökülür. Bir süre şerbetini çekmesi beklenir ve servise sunulur.

Şerbetli kek için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Şerbetli kek nasıl yapılır?

Toz şeker ve su bir tencereye alınarak 15 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan şerbet soğuması için bırakılır. Kek için karıştırma kabına yumurtalar kırılıp üzerine toz şeker eklenir. Mikserle köpürene kadar karıştırılır. Daha sonra içine yoğurt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Hazır hale gelen kek hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülür ve 170 derecelik fırında pişirilir. Yaklaşık 40 dakika kadar kızarması beklenir. Kek fırından alındıktan sonra beş dakika kadar beklenir ve dilimlenerek şerbet kekin üzerine dökülür. Arzuya göre üzerine kaymak eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Kremalı şerbetli kek pasta için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Arası için
Üzeri için
Kremalı şerbetli kek pasta nasıl yapılır?

Tatlı için önce şerbet hazırlanır. Limon hariç şerbet malzemeleri tencereye alınarak orta harlı ocakta bir taşım kaynatılır. Şerbetin koyu olmaması gerekir. Bunun için bir taşım kaynaması yeterli olur. Şerbet kaynayınca içine limon suyu eklenip, tekrar bir taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Keki için yumurtalar çukur bir kaba kırılır. Üzerine toz şeker eklenip çırpılır. Köpüren yumurtaların içine un, kabartma tozu, vanilya eklenerek tahta kaçık yardımıyla karıştırılır. Karıştırma işleminin çok yavaş yapılması gerekir. Aksi halde yumurtalar sönebilir. Kek kıvamı alan hamur yağlanmış borcam tepsiye dökülür. 180 derecede ısıtılan fırına verilerek ortalama 20 dakika pişirilir. Kek fırından alındıktan sonra bir süre soğuması beklenir ve fırın kabından ters çevrilerek çıkartılır. Tepside yağlı kâğıt kullanıldığında çıkartılma işlem daha kolay olur. Tepsiden alınan kek enine ortadan kesilir.

Krem şanti sütle çırpılarak kesilen kekin alt kısmına sürülür. Diğer kek kremşantinin üzerine kapatılır. Kek bu şekilde 10 dakika kadar bekletilerek kremşantinin donması sağlanır. Kremşanti donduktan sonra kek istenilen şekilde dilimlenir ve önceden yapılan ve soğumaya bırakılan şerbet kekin üstüne eşit şekilde dökülür. Kremalı şerbetli kek pasta servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }