{ "title": "Kakaolu Kurabiye Şerbetli", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/kakaolu-kurabiye-serbetli.jpg", "date": "20.01.2024 11:20:05", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kakaolu kurabiye şerbetli, Kurabiyeler herkesin sevdiği kuru pasta türlerindendir. Bugün anlatacağımız ise kuru pastadan çıkıp tatlı şerbeti ile tatlıya dönüşen kakaolu kurabiye şerbetlidir. Tatlı şerbeti hazırlanarak yapılan bu tatlı çeşidindeki en büyük özellik kuru pastanın tatlıya dönüştürülebilmesidir. Özellikle tatlı türlerini sevmeyen kişilerin bu tür kuru pastaların şerbetlenerek yapılmasından yararlanarak tatlı tüketmeleri mümkündür. Değişik lezzet arayan kişiler içinde oldukça güzel olan bu tatlı çeşidi herkesin denemesi ve tatması gereken bir tatlıdır.

Diğer adı ile kakaolu Browni kurabiyenin tarifi ve tadı gerçekten birçok kişiyi şaşkına döndüren bir lezzettir. Dışarıdan normal bir kurabiye gibi gözükmesine rağmen ısırıldığında tadındaki değişikliği hemen fark edebilirsiniz. İlk defa tadacak kişiler için çok farklı bir lezzettir. Akşam beş çaylarınızın belki de vazgeçilmezi olacak bir tariftir. Özellikle kakaolu severlerin daha çok tercih edeceği bir tatlıdır. Dışı çıtır çıtır gibi duran ama içi yumuşacık ve şerbetli bu tatlı hem çocukların hem de yetişkinlerin mutlaka yemesi gereken bir lezzettir.

Kakaolu kurabiyeli şerbetlinin malzemeleri
Şerbetinin malzemeleri
Kakaolu kurabiye şerbetli nasıl yapılır?

Öncelikle malzemelerden biri sıcak biri soğuk olmalıdır. O yüzden kurabiyelerden önce şerbetin yapılması gerekir. Bir tencere içerisine su, şeker ve limon kabuğu rendesi atılarak şeker eriyip biraz kıvam yapana kadar ocak üzerinde kaynatıldıktan sonra soğuması için bir kenara alınıp bekletilir. Daha sonrasın da kurabiyemizi yapabilmemiz için derin bir kabın içerisine öncelikle tereyağı ve yumurta ilave edilerek karışım haline getirilir. Bu arada tereyağın yoğrulabilmesi için oda sıcaklığındaki halinde olması çok önemlidir. Daha sonra içerisine un, kabartma tozu vanilya şeker, kakao ve sıvı yağda ilave edilerek biraz yoğrulduktan sonra elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak önceden yağlanmış fırın tepsisi üzerine biraz yuvarlak ve basık şekilde hamur bitene kadar işlem tekrar edilerek yerleştirilir. Daha önceden iki yüz derece sıcaklıkta hazırlanan fırının içerisine pişmesi için yerleştirilir ve ortalama yirmi dakika kadar pişirilir. Bazılarının fırınları değişik dakikalarda pişirilebilir. Bu tür durumlarda arada kontrol yaparak piştiğini anlayabilirsiniz. Pişmiş ve hazır olan kurabiyeler fırından çıkartılarak bir düz zemine alınır ve alafı gitmeden soğuyan şerbet her bir kurabiye üzerine bir çelik çömçe ile dökülerek dağıtılır. Kurabiyeler dökülen şerbeti çekebilsin diye bir kenarda çekmesi için bir gece bekletildikten sonra üzerine dilerseniz görüntü olması açısından Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Artık beş çaylarınızın vazgeçilmezini yapmayı sizlerde biliyorsunuz.

Afiyet olsun.
" } ] }