{ "title": "Hafif Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/hafif-serbetli-tatlilar.jpg", "date": "19.01.2024 05:47:30", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "Hafif şerbetli tatlılar, geleneksel Türk tatlılarımızın çoğu şerbetlidir. Bilindiği üzere tatlılar vücuda enerji veren bir yiyecektir. Ancak diyabet hastaları ve diyetler sebebi ile tatlılardan özellikle de hanımlar uzak kalmak durumundadırlar. Sevdiklerimizle afiyetle yiyeceğiniz nefis hafif şerbetli tatlıları sizler için bir araya getirdik. Bu enfes tatlıların tariflerini sizlere aktaracağım. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.

Sütlü Revani Tatlısı

Revani yıllardır sofralarımızda eksik olmayan bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlılar arasında belki de en hafifi bu diyebiliriz. Sütlü revani de hazır bir tada sahip olmasının göstergesidir. Tarifi vereceğim bu harika lezzeti misafirlerinize ister sade bir kek halinde isterseniz de üzerine ceviz, fıstık ya da Hindistan cevizi ile ikram edebilirsiniz.

Malzemeleri
Şerbeti için
Sütlü Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetini yapmak için öncelikle şekeri ve sütü kaynatınız. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatınız. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatınız. Ardından soğuması için ocaktan alınız. Keki yapmak üzere geniş bir kap alınız. Şekeri ve yumurtayı, şeker iyice eriyene kadar mikser yardımıyla çırpınız. Daha sonra irmiği de ilave edip çırpma işlemine devam ediniz. Kabartma tozunu, unu ve vanilya ile rendelediğiniz limon kabuğunda ilave ediniz. 30 cm civarındaki yağlanmış borcam tepsisine revani karışımını dökünüz. Fırını önceden açarak 5 dakika kadar ısıtınız. Ardından fırını 160 dereceye ayarlayarak, revaniyi fırına verelim. 20 veya 25 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriniz. Revani sıcakken hazırlamış olduğunuz şerbeti revaninin her yerini kaplayıp çekinceye kadar dökünüz. Şerbeti kekin üzerinde gezdirmeden önce dilimleyip dökmek daha iyidir. Böylece kek şerbetini dibine kadar çekecektir.

Islak Kurabiye

Kurabiyenin ıslağı mı olurmuş diye düşünenler varsa onların sorularını daha fazla cevapsız bırakmayalım. Evet kurabiyenin ıslağı da oluyor. Davet ettiğiniz misafirlere çayın yanında verebileceğiniz yeni bir lezzet daha. Sizlerde farklı denenmemiş tarifler arıyorsanız bu tarifi de kesinlikle denemelisiniz.

Malzemeleri
Şerbeti için
Islak Kurabiye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Adından da anlaşıldığı üzere kurabiyelerimizi ısıtmak için şerbetini hazırlayalım. Soğuk şerbete sıcak olan kurabiyeleri batıracağımız için şerbetini önceden hazırlıyoruz. Şekeri ve suyu orta ateşteki ocağa koyup, şekeri eritelim. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve 1 çay kaşığı limon suyunu şerbete ilave edip soğumasını bekleyelim.

Kurabiyeler için un hariç tüm malzemeleri yoğurmak için geniş bir kaba alalım. Karıştırdığımız malzemeye yavaş yavaş unu ilave edip, yoğurmaya başlayalım. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğuralım. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış olan fırını 180 dereceye ayarlayarak 20 dakika kadar kurabiyeler pişene dek bekleyelim. Pişen kurabiyelerin üstü çatlak olacaktır, korkmayınız şekli böyledir. Kurabiyeler sıcak haldeyken soğuk şerbete batırıp çıkartalım. Bütün kurabiyelere aynı işlemi uyguladıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Ancak ben 1 gece beklettikten sonra tüketmeyi tercih ediyorum. Yine de karar sizindir.

Afiyet olsun.

Hafif Şerbetli Tatlı

Malzemeleri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 110 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram badem ezmesi
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Şerbeti için
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon
  • 2 su bardağı su
Hafif Şerbetli Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbet için şeker ve su kaynatınız. Şerbet kaynamaya başlayınca içine 2-3 damla limon damlatıp, üç veya dört dakika kaynatınız. Kaynadıktan sonra altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakınız.

Kurabiyenin malzemelerini yoğurmak için un hariç diğer malzemeleri geniş bir kaba alıp güzelce yoğurunuz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ekliyoruz. Hamurdan küçük bir parça alıp top şeklinde yapıp, içini badem ile dolduruyoruz. Şekil vererek hamuru kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler sıcakken soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }