{ "title": "Galeta Unlu Şerbetli Tatlı", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/galeta-unlu-serbetli-tatli.jpg", "date": "20.01.2024 07:04:02", "author": "Şendur", "article": [ { "article": "
Galeta unlu şerbetli tatlı, şerbetli olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlıdır. Üzerine dökülen enfes krema ve şerbetinin mükemmel kıvamı tatlıyı özel kılıyor. Eğer bu tatlıyı yapmayı gözünü kestirdiyseniz galeta ununu mutlaka marketten alarak hazırlayın. Evde yapılan galeta unu ile yapılan bu tatlımız pek hoş olmuyor ve kıvamı tam anlamıyla tutmuyor.

Galeta Unu Şerbetli Tatlı Malzemeleri
Şerbeti için
Kreması için
Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamaya geçelim ve bunun için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine şeker ile suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Şerbetin tam olarak 4 dakika kaynaması gerekiyor ve kaynama işlemine geçince içerisine bir damla limon damlatalım. Şerbetin kaynama işlemi bitince serin bir yere kaldıralım ve şerbet soğurken bizde keki hazırlamaya başlayalım.

Keki için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine şeker ile yumurtayı alıp çırpalım. Köpük kıvamına gelen karışımın içerisine su, galeta unu, yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek karışımını bir güzel harmanlayalım. Hazırladığımız kek harcını yağlanmış bir kare tepsinin içerisine alalım ve üzerine galeta unlu malzemeyi ekleyip 180 derecelik fırına pişmesi için gönderelim. Pişmiş olan kekimizi fırından alalım ve üzerine soğuk şerbeti bir kepçe ile her tarafına gelecek şekilde dökelim.

Tatlımız şerbetini çekinde kremayı hazırlamaya geçelim. Sütü bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine (Krem şanti hariç) diğer malzemeleri ekleyip orta ateşte pişirelim. Kremamız göz, göz bir kıvam alınca ocağın üzerinden indirelim ve mikserin yavaş devirin de birkaç dakika çekelim. Kremamız soğuduktan sonra içerisine krem şantiyi ilave edelim ve mikser ile güzel bir şekilde karıştıralım ve ardından şerbetini çekmiş olan galeta unlu tatlımızın üzerine boca edip bir güzel yayalım. Tatlımızı buzdolabın da birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }