{ "title": "Elmalı Şerbetli Kurabiye", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/elmali-serbetli-kurabiye(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:07:15", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Elmalı şerbetli kurabiye, kimsenin hayır diyemeyeceği cinsten dedikleri bir kurabiye cinsidir elmalı şerbetli kurabiye. Şerbetli tatlıları pek sevdiğimi söyleyemem, ama şerbet olayı kurabiyelere geçince iş biraz değişir. Şerbetli kurabiyeler, şerbetli tatlılara oranla daha çok tercih ettiklerim arasında yer almaktadır. Eminin sizin de favori tariflerinizden birisi olacak bu tarif.

Elmalı şerbetli kurabiye için gerekli malzemeler
İç harcı için
Şerbeti için
Elmalı şerbetli kurabiye nasıl yapılır?

Genellikle şerbetli tatlılarda şerbetin soğuk olması tercih edilmektedir. Böyle olunca tatlı daha çabuk şerbet çekip hamur haline gelmez. Bizde bundan dolayı öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbeti hazırlamak için tencereye şeker, suyu ve birkaç damla limon suyu koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte bir beş dakika daha kaynatalım. Şerbetimiz kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp, kenarda soğumaya bırakalım. İç harcımız için elmaları soyarak rendenin iri tarafıyla rendeleyelim ve şeker ile bir tencereye koyarak ocağa alalım. Elmalar sulanıp tekrar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Elmalar suyunu saldığında ceviz ve tarçını da ekleyerek biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Siz tercihinize göre fındık içi de kullanabilirsiniz ben ceviz ile tarçını daha çok yakıştırdığımdan dolayı tercihimi onlardan yana kullanıyorum. Başka bir tavada margarinimizi eritiyoruz. Geniş bir karıştırma kabına yumurta ve şekerimizi alarak bir güzel çırpıyoruz. Daha sonra erittiğimiz margarini ve yoğurdu da ilave ederek karıştırma işlemine devam edelim. Karıştırma işlemimizi bitirdikten sonra içine unumuzu eleyip, üzerine kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip yoğurma işlemimizi sürdürüyoruz.

Hamurumuz kulak memesi kıvamını alana denk yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamurumuzu elde ettikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendirme işlemini tamamladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizin içinde veya tezgâhta biraz açıyoruz. Açılan hamurun içerisine hazırlamış olduğumuz elmalı harçtan doldurup kapatıyoruz. Sonra hamurumuza yuvarlak şeklini vererek yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Hamurumuzun hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra daha önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbetin içine atıyoruz ve şerbeti çekince çıkarıyoruz. Şerbette fazla bekletmeyelim ki kurabiyelerimiz dağılmasın. Şerbetlenen kurabiyeleri Hindistan ceviziyle süsleyip servis edelim. Eminim ki misafirlerinizin yerken tarif soracağı, tadını unutmayacağı güzel bir tariftir.

Afiyet olsun.
" } ] }