{ "title": "Basit Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/basit-serbetli-tatlilar.jpg", "date": "21.01.2024 10:10:36", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Basit şerbetli tatlılar, yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Öncelikle yapılan tatlıya göre şerbet ölçüleri vardır. Bunlar; hamur tatlısında, şeker miktarı suya göre daha fazla olmalıdır. İrmikli tatlılarda, su miktarının şekere göre daha fazla olması gerekiyor. Baklava yapımında ise şeker ile su miktarı aynı oranda olması gerekiyor. Şerbetin kaynama süresi 10 dakikadır ve mutlaka limon suyu ilave edin. Hamur tatlılarında şerbetin koyu ve çok sıcak olmaması gerekiyor. Çünkü bu şekilde hamur tatlınız şerbeti çekmeyeceği için tatlınız güzel olmayacaktır. Yufka ile yapılan tatlılarda, birinin sıcak ve diğerinin de soğuk olması gerekiyor. Yapılan tatlılarda şerbeti döktükten sonra en az 4 saat dinlendirin sonrasında servis edebilirsiniz. Tatlınız ne kadar çok beklerse lezzeti de o kadar güzel olur. Ayrıca dışarıda beklemesi gerekir, buzdolabında tatlınız şekerleşir. Yapılan tatlılarda tereyağı kullanımı daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.