{ "title": "Basit Şerbetli Tatlılar", "image": "https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/images/basit-serbetli-tatlilar.jpg", "date": "21.01.2024 10:10:36", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Basit şerbetli tatlılar, yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Öncelikle yapılan tatlıya göre şerbet ölçüleri vardır. Bunlar; hamur tatlısında, şeker miktarı suya göre daha fazla olmalıdır. İrmikli tatlılarda, su miktarının şekere göre daha fazla olması gerekiyor. Baklava yapımında ise şeker ile su miktarı aynı oranda olması gerekiyor. Şerbetin kaynama süresi 10 dakikadır ve mutlaka limon suyu ilave edin. Hamur tatlılarında şerbetin koyu ve çok sıcak olmaması gerekiyor. Çünkü bu şekilde hamur tatlınız şerbeti çekmeyeceği için tatlınız güzel olmayacaktır. Yufka ile yapılan tatlılarda, birinin sıcak ve diğerinin de soğuk olması gerekiyor. Yapılan tatlılarda şerbeti döktükten sonra en az 4 saat dinlendirin sonrasında servis edebilirsiniz. Tatlınız ne kadar çok beklerse lezzeti de o kadar güzel olur. Ayrıca dışarıda beklemesi gerekir, buzdolabında tatlınız şekerleşir. Yapılan tatlılarda tereyağı kullanımı daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Pratik pileli baklava malzemeleri
Pratik pileli baklava üzeri için
Şerbeti için
Süslemek için
Pratik pileli baklava nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ile suyu tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın. Sonrasında limon suyunu kattıktan bir süre sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Düz bir zemin üzerinde üst üste 4 kat yufkanın aralarına fındıkları serperek rulo haline getirerek sarın. Sarılan ruloları 4 eşit parçalara kesin sonra da her parçayı ikiye kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Küçük bir tavada eritilmiş tereyağını ve sıvıyağı karıştırarak baklavanın üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Önceden ısıtılmış olan fırında 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Baklava ılıdığında soğuk şerbeti üzerinde gezdirin. Baklavayı en az 2 saat dinlendirin. Fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Gerçek pastane şekerparesi malzemeler
Şerbeti için
Gerçek pastane şekerparesi üzeri için
Gerçek pastane şekerparesi nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ile suyu tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ilave edin. Kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Hamurunu hazırlamak için, bir kabın içerisine margarini, yumurtayı, irmiği ve şekeri koyarak karıştırın. Üzerine vanilyayı, kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamda hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak oval şeklini verin. Sonrasında tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamurun üzerine çatalın tersi ile hafifçe bastırın ve yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Antep fıstığı ile üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Klasik revani malzemeleri
Şerbeti için
Klasik revani nasıl yapılır?

İlk önce şerbetini hazırlayın. Şeker ile suyu tencereye alarak kaynatın. Şerbeti kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ilave ederek ocağın altını kapatarak, şerbeti soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine yumurta şekeri koyarak mikserle 5 dakika çırpın. Üzerine irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, limon kabuğu rendesini, kabartma tuzunu ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. En son olarak da unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış borcama hazırlanan harcı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }